Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці проводять інформаційно-роз’яснювальну роботу з платниками податків

опубліковано 30 вересня 2024 о 14:06

Під час проведення робочих зустрічей з платниками податків, начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська зауважила, своєчасно сплачені податки та погашені борги, наразі є одним із вагомих внесків кожного з нас в наближення перемоги та забезпечення підтримки держави.
Відтак, нагадала якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (на теперішній час – 3 060 грн), податкова вимога не надсилається (не вручається). Якщо платник податків має суму боргу, яка не перевищує 3 060 гривень, такий платник податків не буде поінформований про свій податковий борг. Несплата наявних боргів та створення нових може призвести до збільшення загальної суми заборгованості.
Наталія Заньковська акцентувала на важливості дотримання платниками податків норм трудового законодавства, належне оформлення працівників та своєчасній виплаті заробітної плати та сплаті податків. 

Крім того, провідні фахівці поінформували відвідувачів центру обслуговування Хотинської ДПІ про порядок нарахування податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового законодавства та відповіли на запитання, які виникли у платників.

Особливу увагу надано роз’ясненню щодо обов’язкового дотримання при сплаті майнових податків порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» та «Код платника», також посадовець звернула увагу на заповнення платниками податків інших реквізитів платіжної інструкції. 

Також платникам роз'яснили  переваги спілкування з податковою службою за допомогою сервісу ДПС "Електронний кабінет" та мобільного застосунку «Моя податкова».