Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Пряма мова: Національна стратегії доходів у 2024 -2025 році впроваджує заходи посилення доброчесності у податковому відомстві

опубліковано 30 вересня 2024 о 10:38

В.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій Теодозія Чернецька робить акцент, що однією із стратегічних цілей Національної стратегії доходів являється зміцнення доброчесності та довіри до контролюючих органів через посилення антикорупційних заходів та підвищення прозорості і ефективності процедур управління.

За її словами з метою вирішення існуючих проблем в антикорупційній діяльності у податковій службі та з урахуванням результатів проведеного у 2022 році опитування розроблено та впроваджено Антикорупційну програму Державної податкової служби України на 2023–2025 роки разом із Реєстром ризиків, яку затверджено наказом ДПС від 10 квітня 2023 року № 221.

Тобто проведено ідентифікацію (виявлення) корупційних ризиків, аналіз та визначення рівнів корупційних ризиків, здійснено аналіз описаних потенційно вразливих до корупції функцій, процесів (підпроцесів) у діяльності ДПС та ідентифікацію корупційних ризиків, які існують або можуть виникнути під час їх реалізації, проведено аналіз нормативно-правових та розпорядчих документів, що регулюють діяльність ДПС, змодельовано спосіб (способи) вчинення корупційних або пов’язаних з корупцією правопорушень, проведено визначення внутрішніх і зовнішніх заінтересованих сторін, які можуть брати участь у їх вчиненні.

За результатами ідентифікації оцінено ймовірність реалізації кожного корупційного ризику, наслідки ймовірності реалізації, підраховано рівень ймовірності реалізації кожного корупційного ризику. Підготовлено пропозиції до заходів впливу на кожний корупційний ризик.

Важливо – продовжує Теодозія Юріївна – що з метою інформаційної підтримки функціональних повноважень, зокрема між ДПС, Національним антикорупційним бюро та Національним агентством з питань запобігання корупції, налагоджено інформаційну взаємодію.

Також для забезпечення можливості повідомлення про корупцію на вебпорталі ДПС створено банер «Стоп корупція», в якому оприлюднено інформацію про можливість повідомлення про корупцію https://tax.gov.ua/baneryi/protidiyakoruptsii/

Інформацію про корупційні або пов’язані  з корупцією правопорушення та порушення вимог Закону України «Про запобігання корупції» фахівцями Головного управління ДПС у Чернівецькій області можна повідомляти за номером (0372) 54-56-15, або надсилати на електронну адресу: cv.corup@tax.gov.ua 

***

Довідка:

Національна стратегія доходів України (далі – НСДУ) – це дорожня карта реформування податкової та митної системи, а також удосконалення процедур податкового та митного адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів. Це бачення майбутньої системи доходів України, що надає чіткості та мети реформам.

Детальніше НСДУ за посиланням: https://mof.gov.ua/storage/files/National%20Revenue%20Strategy_2030_.pdf