Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про медіацію в адміністративному судочинстві йшлося сьогодні під час проведення міжрегіонального круглого столу

опубліковано 27 вересня 2024 о 13:39

Заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк взяв участь у засіданні міжрегіонального круглого столу «Медіація в адміністративному судочинстві:Стан та перспективи», яке відбулося сьогодні з ініціативи Проєкту ЄС «Право-Justice»спільно з Чернівецьким окружним адміністративним судом та Чернівецьким національним університетом імені Юрія Федьковича.

Під час заходу виступали міжнародні та національні експерти, судді – які запропонували учасникам  до обговорення ряд питань.

За словами Миколи Васильовича серед пріоритетних питань - досвід європейських країн у сфері практичного застосування процедури медіації та основні переваги запровадження медіації в адміністративному судочинстві.

Микола Васильович активно брав участь в дискусії щодо ключових викликів медіації  для податкового відомства та зробив акцент, що на сьогоднішній день найкращий етап застосування медіації для врегулювання спорів за актами перевірок можливе під час їх адміністративного оскарження.

Також зупинився, за яких умов таким альтернативним способом можуть вирішуватися податкові спори щодо стягнення податкового боргу .