Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ: відвідувачам ЦОПу податківці надають фахові консультації 

опубліковано 27 вересня 2024 о 11:44

Відвідувачі центру обслуговування платників Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують кваліфіковані роз'яснення від провідних фахівців щодо застосування норм податкового законодавства.
Відтак, начальник Вижницької ДПІ Дмитро Холіван поінформував платників щодо порядку сплати мешканцями громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, адже саме ці платежі є вагомими джерелами наповнення бюджету місцевої громади. 
Також зауважив про необхідність отримання фіскальних чеків під час здійснення розрахунків за придбані товари чи послуги у суб’єктів господарювання та можливість повідомити податкову службу у разі їх невидачі. 
Провідні фахівці Вижницької ДПІ роз'яснили основні причини виникнення заборгованості. Зокрема: помилки у реквізитах при сплаті податків, недоплата у зв’язку зі зміною ставок/розміру деяких податків (з початку нового календарного року), технічні причини, коли платіж потрапляє на «не з’ясовані платежі», порушення термінів сплати податків, тощо. 
Крім того, податківці на практиці навчають бажаючих платників податків, як самостійно провести звірку і завчасно пересвідчитися у наявності/відсутності податкової заборгованості можливо за допомогою безкоштовного електронного сервісу Державної податкової служби України «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова».