Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Путильська ДПІ: під час проведення тренінгів податківці інформують платників про нюанси застосування податкового законодавства

опубліковано 25 вересня 2024 о 16:43

Провідні фахівці Путильської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять інформаційні тренінги для платників податків з метою ознайомлення їх з нюансами застосування податкового законодавства.

Відтак, платників поінформували про важливість сплати податку на нерухоме майно та земельного податку, розповіли про можливість отримання до кінця поточного року громадянами податкової знижки, про діючі електронні сервіси податкової служби та про легалізацію заробітної плати. 

Податківці нагадали присутнім порядок оформлення працедавцями  трудових відносин з найманими працівниками та наголосили, що при виплаті заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої зарплати утримати та перерахувати до бюджету 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору та сплатити 22 відсотка єдиного внеску. 

Крім того, рекомендували для спрощення виконання податкових процедур платникам варто використовувати електронні сервіси ДПС, зокрема сервіс «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів є можливість подати декларації про майновий стан і доходи та іншу податкову звітність, дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплатити податки до бюджету, переглянути повідомлення про нарахування майнових податків.