Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці під час робочих зустрічей поінформували платників про порядок сплати майнових податків та погашення податкових боргів

опубліковано 25 вересня 2024 о 10:42

Начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар під час робочої зустрічі з платниками податків поінформувала платників податків про порядок нарахування та сплати майнових податків. Зауважила, що за несплату чи несвоєчасну сплату податкових зобов’язань передбачено штрафні санкції, тому платникам податків необхідно дотримуватися платіжної дисципліни.
Крім того, Анжела Паскар зазначила, що фізичні особи можуть провести звірку у разі виявлення розбіжностей між наявним у власності нерухомим майном, землею та даними, зазначеними в податкових повідомленнях – рішеннях. Для цього необхідно надати відповідні документи на право власності, купівлі-продажу майна, об’єктів тощо.
Під час спілкування присутні обговорили порядок оподаткування продажу сільськогосподарської продукції та переваги оформлення трудових відносин з найманими працівниками.
Провідні фахівці Новоселицької ДПІ ознайомили відвідувачів центру обслуговування з сервісами податкової служби такі як «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». Розповіли, що за допомогою вказаних сервісів платники податків можуть переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату нерухомості та земельного податку, дізнатися про стан розрахунків з бюджетом.
Також нагадали приватним підприємцям, що сплата єдиного податку фізичними особами – підприємцями 1 та  2-ї груп є обов’язковою.

Такі підприємці сплачують єдиний податок  авансом до 20-го числа щомісяця. Якщо підприємець не сплатив єдиний податок чи запізнився із його сплатою, то ПКУ передбачено штраф у розмірі 50% ставки податку.