Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сторожинецька ДПІ: податківці акцентують про обов’язок легалізації найманої праці  та погашення боргів з майнових податків

опубліковано 24 вересня 2024 о 12:25

Фахівці Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення тренінгів та інформаційних рейдів нагадали платникам податків про вимоги законодавства щодо офіційного оформлення найманих працівників та недопущенні виплати заробітної плати у розмірі, меншому за встановлений законодавством рівень.

Роз'яснили, що у разі прийняття на роботу найманого працівника подається Повідомлення до територіальних органів Державної податкової служби за місцем обліку їх як платника єдиного внеску за формою згідно з додатком до Порядку № 413 від 17.06.2015. Повідомлення подається до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором.

Крім того, під час тренінгів обговорили питання щодо звірки нарахувань і сплати майнових податків та мінімального податкового зобов'язання. 

Також наголосили відвідувачам ЦОПу Сторожинецької ДПІ на важливості застосування електронних сервісів ДПС України, таких як «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». Зазначили, що завдяки цим інструментам платники податків та громадяни мають можливість отримати необхідну податкову інформацію, переглянути повідомлення – рішення на сплату податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання. Крім того, електронні сервіси дозволяють подавати звітність, дізнаватися про наявність чи відсутність податкового боргу, сплачувати податки до бюджету та отримувати інформацію про об’єкти оподаткування та відомості про суми виплачених доходів.