Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: під час робочих зустрічей податківці поінформували платників про актуальні питання оподаткування

опубліковано 24 вересня 2024 о 12:01

Податківці Новодністровській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  регулярно організовують робочі зустрічі з платниками податків, під час яких надаються консультації з актуальних питань оподаткування. Метою цих заходів є покращення розуміння податкового законодавства, зокрема змін у порядках подання звітності, застосування нових інструментів, а також використання електронних сервісів, що значно спрощують взаємодію з податковими органами.  

Відтак, начальник Новоднітровської ДПІ Алла Заришняк під час робочої зустрічі відповіла на запитання платників податків щодо проведення звірки по майнових податках та МПЗ. Акцентувала, для якісної звірки щодо нарахування мінімального податкового зобов’язання варто надати правовстановлюючі документи на землю, або копії договорів, що підтверджують відчуження чи передачу майна. 

Крім того, нагадала про офіційне оформлення працівників та рівень середньої заробітної плати, адже сплата податку на доходи фізичних осіб впливає на повноту надходжень до бюджету.

Провідні фахівці Новодністровської ДПІ надали платникам докладні роз’яснення щодо умов і правил застосування  РРО/ПРРО для забезпечення прозорості розрахунків, уникнення порушень законодавства та, відповідно, запобігання можливим штрафам. 

Також поінформували відвідувачів ЦОПу про функціональні можливості ІТ-сервісів ДПС, які  дозволяють бути в курсі податкових справ 24/7. Роз'яснили, щоб дізнатися про те, чи заборгували податки, громадянам не обов’язково звертатися для звірки до державної податкової інспекції.  Можна скористатись «Електронним кабінетом» або завантажити мобільний застосунок «Моя податкова» і в будь-який зручний час отримати інформацію щодо заборгованості перед бюджетом. Також можна сплатити податки онлайн. Ця функція доступна у мобільному застосунку «Моя податкова» цілодобово. 

Однак, у разі виникнення нагальних питань, що виникають  у процесі ведення бізнесу, податківці запрошують платників податків на тематичні тренінги.