Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: під час проведення робочих зустрічей податківці роз'яснили платникам вимоги законодавства при веденні бізнесу

опубліковано 23 вересня 2024 о 09:51

Під час проведення робочих зустрічей начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та провідні фахівці надали платникам роз'яснення щодо обов’язку застосування РРО, платіжних терміналів, щодо сплати майнових податків та МПЗ.
Тетяна Якобуца підкреслила, що платники мають можливість використовувати замість традиційних касових апаратів програмні РРО. Адже ПРРО – безкоштовний програмний продукт, який можна використовувати на смартфонах, планшетах чи комп’ютерах після реєстрації в ДПС через Електронний кабінет в кілька кроків і його.
Також наголосила, що кожен роботодавець – фізична чи юридична особа мають дотримуватись норм трудового законодавства та пам’ятати, що у відносинах працівник – роботодавець завжди укладається трудовий договір. Звернула увагу, що після укладення трудового договору роботодавець має видати наказ або розпорядження про прийняття працівника на роботу і повідомити Державну податкову службу про прийняття працівника на роботу. 
Крім того, податківці нагадали про сплату земельного податку та орендної плати, податку на нерухоме майно  та мінімального податкового  зобов’язання в повному обсязі. Акцентували увагу на можливостях електронних сервісів ДПС, за допомогою яких платники можуть отримувати податкові повідомлення, подавати податкові декларації, перевіряти стан розрахунків з бюджетом, отримувати відомості про виплачені доходи та подавати заяви про зміну реєстраційних даних. Він також наголосив на зручності мобільного додатку «Моя податкова», який надає доступ до основних функцій електронного кабінету з мобільних пристроїв.