Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Сторожинецької ДПІ під час проведення засідання за «круглим столом» з представниками Кам’янської тергромади обговорили питання застосування податкового законодавства

опубліковано 22 серпня 2024 о 13:36

Начальник Сторожинецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Василь Курчак під час проведення засідання за «круглим столом» з представниками Кам’янської територіальної громади розповів про важливість своєчасної сплати майнових податків. Також присутні обговорили шляхи погашення боргів до бюджету, дотримання чинного законодавства щодо легалізації найманої праці, застосування РРО/ПРРО при розрахунках за готівкою, особливості нарахування мінімального податкового зобов’язання громадянам. 
Василь Курчак роз’яснив порядок проведення звірки щодо земельного податку та податку на нерухоме майно. Посадовець зауважив, що переглянути податкові повідомлення-рішення на сплату земельного податку та податку на нерухоме майно можна за допомогою сервісів «Електронного кабінету» та мобільного застосунку «Моя податкова».
Крім того, провідні фахівці Сторожинецької ДПП провели тренінги для платників, під час яких відповіли на актуальні запитання платників податків.

Зокрема, поінформували про те, що інформацію про наявність (відсутність) податкового боргу платник може отримати, скориставшись Електронним кабінетом, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua.

Також нагадали про терміни сплати земельного податку та податку на нерухоме майно та можливість проведення звірки об’єктів житлової чи нежитлової нерухомості, чи земельних ділянок, що перебувають у власності платника податку.