Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шляхи врегулювання податкового боргу - тема зустрічі за «круглим столом»

опубліковано 22 серпня 2024 о 11:28

Сьогодні заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк провів зустріч за «круглим столом» з керівником ТОВ «БУКОВИНА-КАПІТАЛ-БУД» Стефанією Тодорюк. Борг підприємства складає 209,4 тис грн.

Адже питання податкового боргу перебуває на постійному контролі податкової служби області, тож комунікація фахівців управління податкового боргу з представниками підприємств-боржників триває.

Під час зустрічі обговорили способи врегулювання податкового боргу. Зокрема  податківці роз’яснили, що при накопиченні податкового боргу існує можливість розстрочення та/або відстрочення. Для цього необхідно укласти договір з контролюючим органом та сплачувати чергові частки податкових зобов’язань згідно з графіком (за користування розстроченням/відстроченням сплачуються проценти).

Також керівника підприємства ознайомили з переліком заходів стягнення боргу згідно норм ПКУ, які застосовуються  під час воєнного стану.

У податковій службі Буковини нагадали,що відповідно до п.п. 14.1.175 п. 14.1 ст. 14 Податкового кодексу України податковий борг – це сума узгодженого грошового зобов’язання, не сплаченого платником податків у встановлений ПКУ строк, та непогашеної пені, нарахованої у порядку, визначеному ПКУ.

Кожен платник може перевірити чи є у нього податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), скориставшись мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій області за місцем реєстрації як платника податків. 

Також на сайті ДПС розміщено банер «Онлайн навчання» https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ - одним із розділів якого є «Робота з погашення податкового боргу» де розміщена корисна інформація для платників податків.