Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці нагадують про необхідність сплати боргу! Борг з єдиного соціального внеску склав майже 220 мільйони гривень!

опубліковано 22 серпня 2024 о 09:51

Про це повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. Та зазначив, що вся система пенсійних виплат тримається на сплаті єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування мільйонів українців, і хоч під час військового стану деякі категорії фізичних осіб – підприємців мають право не сплачувати ЄСВ з 1 березня 2022 року до припинення або скасування воєнного стану в Україні та протягом дванадцяти місяців після припинення або скасування воєнного стану, тож посадовець закликав платників які проводять діяльність сплачувати не менше мінімального розміру ЄСВ — 1760 грн на місяць та погашати борги які виникли ще до початку військової агресії.

За словами Миколи Васильовича упродовж січня – липня 2024 року платники погасили заборгованість з ЄСВ на суму 14,1 млн грн. На виконання до органів ДВС фахівці служби передали вимоги про стягнення (недоїмки) з ЄСВ на 180,4 млн грн і щоб не потрапити до так званих «списків» на примусове стягнення боргів необхідно самостійно сплатити суми ЄСВ.

Платникам, які мали заборгованість до 1 березня 2023 року необхідно враховувати, строк давності щодо нарахування, застосування та стягнення сум недоїмки, штрафів та нарахованої пені з ЄСВ не застосовується і після закінчення воєнного стану прийдеться сплатити всю суму заборгованості.

Про борги з ЄСВ платник може дізнатися кількома способами. Найперше - отримати інформацію скориставшись сервісом – Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua), або через мобільний застосунок від ДПС «Моя податкова» (Застосунок можна завантажити на телефони як на платформі Android, так і iOS).

Ще можна здійснити звірку розрахунків у Центрі обслуговування платників податків за місцем своєї реєстрації, або звернутися до фахівців управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у Чернівецькій області особисто чи за телефонами: 0372(545635); 0372 (545015). Фахівці зорієнтують у способах погашення та умовах відстрочення, у тому числі під час дії воєнного стану.