Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Кіцманської ДПІ інформують платників про порядок сплати майнових податків та про переваги використання електронних сервісів ДПС

опубліковано 21 серпня 2024 о 10:02

Провідні фахівці Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають платникам податків фахові консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.
Відтак, вчергове платниками нагадали про порядок нарахування податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового законодавства та відповіли на запитання, які виникли у платників.
Податківці акцентували, що у поточному році громадяни сплачуватимуть податок на нерухомість за об'єкти за 2023 рік. Також поінформували, що земельний податок нараховується на підставі даних Державного земельного кадастру або оригіналів відповідних документів платника податків, які підтверджують право власності або користування земельною ділянкою.
Окремо зауважили, громадяни, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно чи земельного податку в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету або в мобільному застосунку «Моя податкова». 

Та зазначили, що електронні сервіси ДПС надають можливість платникам податків не тільки переглядати податкові повідомлення-рішення на сплату майнових податків, але й дізнаватися про суми податкового боргу, отримувати довідки про доходи та іншу податкову інформацію.