Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські власники нерухомого майна сплатили до місцевих бюджетів 143,6 млн грн податку

опубліковано 20 серпня 2024 о 14:49

За сім місяців 2024 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Буковини 143,6 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька. 

За словами посадовиці, внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів склав 74,6 млн грн. Водночас фізичні особи – власники нерухомості перерахували до місцевої казни 69 млн грн. Загалом надходження податку на нерухоме майно порівняно з аналогічним періодом минулого року зросли на 37,8 млн грн.

У податковій службі акцентують, що згідно з Податковим кодексом України базою оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток. 

Та нагадують, що фізичні особи зобов’язані перерахувати податок протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення, а юридичним особам необхідно сплачувати авансові внески щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації. 

До відома! Громадяни можуть дізнатись суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби https://cv.tax.gov.ua/okremi-storinki/tsentri-obslugovuvannya-platnikiv-poda/, або за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/