Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2024 року надходження плати за землю від платників Буковини склали понад 321,3 млн грн

опубліковано 14 серпня 2024 о 10:37

Впродовж січня-липня 2024 року власники землі та землекористувачі сплатили до територіальних бюджетів Буковини понад 321,3 млн гривень земельного податку,  що на 35,7 млн грн перевищує минулорічні показники – інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

З даної суми надходжень земельного податку 225,6 млн грн – сплата від юридичних осіб. Фізичні особи сплатили – 95,7 млн грн земельного податку.

Посадовиця наголошує, плата за землю – це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Платникам слід знати, земельний податок можна сплатити в будь-якому відділенні банку, поштовому відділенні, онлайн через Електронний кабінет платника податків.

Фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю, в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Окремо з рахунками можна ознайомитись на сайті ДПС у Чернівецькій області у рубриці >Головна> Рахунки для сплати платежів: https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/