Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У територіальних ЦОПах Буковини платники податків отримали понад 58,6 тис адміністративних послуг

опубліковано 13 серпня 2024 о 09:47

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області наголошують, територіальні центри обслуговування платників податків, які функціонують при державних податкових інспекціях  в області працюють згідно регламенту:  з понеділка по четвер з 08:30 до 17:15; п’ятниця -  з 08:30 до 16:00; обідня перерва – з 12.30 до 13.00.

Відтак, у ЦОПах здійснюється сервісне обслуговування платників податків та надається широкий спектр адміністративних послуг. У січні – липні 2024 року платникам надано 58673 адміністративні послуги. Задля отримання адмінпослуг платники направляли до податкової служби електронні звернення – 19,4 тис та  39,2 тис сервісних послуг отримали безпосередньо звернувшись до центрів обслуговування.

У податковій службі Буковини відзначають, найбільше користується попитом послуга з видачі картки платника податків та внесення до паспорта громадянина України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. З початку 2024 року надано понад 23,1 тис таких послуг.

Серед адміністративних послуг також лідирують послуги: з реєстрації платника єдиного податку та надання витягу з реєстру платника єдиного податку – 11,2 тис; з видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору – 6,3 тис; видача довідки про доходи – 1,2 тис, видача довідки про відсутність заборгованості з платежів -1,1 тис.

Податківці запрошують платників користуватись електронним сервісом «Електронний кабінет платника». За допомогою меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету (http://cabinet.tax.gov.ua) платники податків мають можливість надіслати лист (запит, звернення тощо) до відповідного органу ДПС у форматі pdf (обмеження 2 МБ).

Однак, у разі потреби платники можуть звертатись до територіальних центрів обслуговування ДПС Буковини за отриманням додаткової інформації щодо звірки податкового мінімального податкового зобов'язання, сплати місцевих податків – земельного податку та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Також провідні фахівці ЦОПів надають практичну допомогу платникам у реєстрації програмних РРО.