Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці під час робочих зустрічей з платниками акцентують увагу на своєчасній сплаті податків до бюджетів

опубліковано 30 липня 2024 о 10:06

Вся робота фахівців Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій направлена на забезпечення інформаційно-роз’яснювальної підтримки суб’єктам господарювання та громадянам – звертає увагу начальник ДПІ Анжела Паскар .

За словами посадовиці під час проведення консультацій, зустрічей та тренінгів платники отримують  роз’яснення новацій податкового законодавства, щодо термінів сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку, мінімального податкового зобов’язання та перевіряють стан розрахунків з бюджетом по майнових податках та зборах, у разі необхідності, проводиться звірка з цих податків. Крім цього, наголошують на важливості своєчасної сплати податків.

Також роз’яснюють особливості заповнення документів з питань оподаткування, надають практичну допомогу в користуванні податковими сервісами: такими як «Електронний кабінет платника» та мобільний застосунок «Моя податкова».

Зокрема платників цікавить як з допомогою електронних сервісів перевірити наявність повідомлення – рішення на сплату податків чи податкового боргу, а також зареєструвати ПРРО.

Оскільки свідомість громадян в час військового стану значно зросла багато надходить запитань від громадян – продовжує Анжела Василівна – як мають протидіяти наймані працівники виплатам зарплати в «конвертах» та «тіньовій» зайнятості і це надзвичайно важливо для забезпечення позитивної динаміки надходжень податків до бюджетів.
 Саме з цієї тематики ми організовуємо тренінги ( онлайн чи офлайн) і запрошуємо долучатися всім зацікавленим – звертає увагу Анжела Паскар.