Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новодністровська ДПІ: податківці нагадують підприємцям про необхідність сплати майнових податків та легалізацію найманих працівників

опубліковано 26 липня 2024 о 11:37

У Новодністровській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області  під час надання адмінпослуг, проведення тренінгів та зустрічей платникам  роз’яснюють основні аспекти легалізації найманих працівників та заробітної плати, порядок і терміни сплати майнових податків. Зокрема, у липні цього року під час чергових зустрічей актуальним були питання як ознайомитись в «Електронному кабінеті платника», або у мобільному застосунку «Моя податкова» з податковими – повідомленнями рішеннями на сплату майнових податків.

Загалом, у ЦОПі фахівці не тільки інформують платників про можливості нових електронних сервісів ДПС, а й за потреби, надають практичну допомогу у користуванні даними сервісами.   

Також під час спілкування податківці звертають увагу , що направлення податкових повідомлень–рішень здійснюється за адресами платників, зазначеними у Державному реєстрі фізичних осіб. Тому, якщо платник податку змінив місце реєстрації то йому необхідно звернутись до Центру обслуговування платників з оригіналом документа, що посвідчує особу, для внесення відповідних змін до даних Державного реєстру фізичних осіб.

Окрім того, податківці роз’яснюють як правильно оформлювати трудові відносини роботодавців з найманими працівниками відповідно до вимог чинного законодавства України та роздають інформаційні листівки з прикладами нарахування заробітної плати та утримання податків.