Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Сокирянської ДПІ під час робочих зустрічей розповіли платникам про можливості електронних сервісів ДПС та сплату майнових податків

опубліковано 24 липня 2024 о 13:47

Начальник Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Гайдей та провідні фахівці провели ряд робочих зустрічей з відвідувачами Центру обслуговування платників, під час яких розповіли про сплату майнових податків та використання електронних сервісів ДПС.     

Податківці зазначили, податкова служба нараховує податок на нерухомість, плату за землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам, і до 1 липня надсилає їм податкові повідомлення-рішення. Сплатити нараховані суми необхідно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення. 

Також фахівці Сокирянської ДПІ наголосили, що громадяни можуть ознайомитись з податковими повідомленнями не лише у паперовому вигляді, але й через електронний кабінет платника або мобільний додаток «Моя податкова». Крім того, за допомогою цих сервісів платники можуть подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, отримати відомості про виплачені доходи.

Окремо поінформували, що з 1 травня в Електронному кабінеті платники можуть отримати Витяг щодо розрахунків, починаючи з 2013 року за кожен рік окремо та в розрізі податків, зборів та платежів, а також єдиного соціального внеску. Раніше такий документ можна було отримати тільки за звітні періоди поточного року. 

Окрім цього, розглянули питання щодо важливості дотримання платіжних інструкцій під час сплати податків, реєстрації РРО/ПРРО платниками, які здійснюють готівкові розрахунки, проведення звірки з майнових податків.

Також акцентували, що у випадку виникнення будь-яких питань або труднощів при сплаті податків, платники можуть звернутися за консультацією до Центру обслуговування платників. Це допоможе забезпечити своєчасну та коректну сплату податкових зобов’язань і уникнути можливих штрафів та пені.