Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Комунікація з представниками підприємств-боржників триває

опубліковано 23 липня 2024 о 14:18

Так, сьогодні за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Миколи Загарюка та провідних фахівці управління по роботі з податковим боргом, відбулась зустріч з представником ТОВ «ВКФ «СБМ» - заборгованість підприємства перед бюджетом склала понад 0,8 млн грн. 

В ході діалогу учасники засідання обговорили причини виникнення боргів, ряд проблемних питань та окреслили план спільних заходів щодо погашення податкового боргу підприємством. Зокрема розглядали фінансову можливість сплати податкового боргу в липні 2024 року та до кінця поточного року.

Крім того, податківці роз’яснили, що при накопиченні податкового боргу існує можливість розстрочення та/або відстрочення. Для цього необхідно укласти договір з контролюючим органом та сплачувати чергові частки податкових зобов’язань згідно з графіком (за користування розстроченням/відстроченням сплачуються проценти).

Микола Загарюк зазначив, що вчасна сплата податкових платежів в умовах воєнного стану це фінансування потреб оборони України і забезпечення інших життєво важливих потреб суспільства.