Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: платникам роз'яснили порядок надання адміністративних послуг та про своєчасну сплату майнових податків

опубліковано 23 липня 2024 о 11:18

Під час проведення робочих зустрічей начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та провідні фахівці надали платникам роз'яснення щодо надання адміністративних послуг та своєчасну сплату майнових податків.

Тетяна Якобуца акцентувала увагу на можливостях електронних сервісів, за допомогою яких платники можуть ознайомитися з повідомленнями-рішеннями на сплату майнових податків та мінімального податкового зобов’язання, а також подати податкову декларацію про майновий стан і доходи для отримання податкової знижки. Вона зазначила, що отримання адміністративних послуг стало простішим і зручнішим завдяки Електронному кабінету платника та мобільному застосунку «Моя податкова». 

Також платникам нагадали про обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та платіжних терміналів. Вона підкреслила, що підприємці зобов’язані використовувати РРО для реєстрації всіх розрахункових операцій та зазначила, що недотримання цих вимог може призвести до значних штрафних санкцій. 

Податківці наголосили на важливості своєчасної сплати майнових податків, таких як податок на нерухомість та плата за землю. Вона пояснила, що своєчасна сплата податків допомагає уникнути штрафних санкцій і забезпечує надходження до місцевих бюджетів, які використовуються для розвитку інфраструктури та інших потреб громади.

 Відтак, Центр обслуговування платників Кельменецької ДПІ надає повний спектр консультацій з податкових питань, включаючи реєстрацію платників податків, заповнення податкових декларацій, отримання податкової знижки та користування електронними сервісами. Це забезпечує більш зручну і ефективну взаємодію платників податків з ДПС.