Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про шляхи погашення податкової заборгованості під час зустрічей з платниками

опубліковано 22 липня 2024 о 14:08

Питання податкового боргу на постійному контролі податкової служби області, і з метою недопущення накопичення боргів та погашення існуючих триває комунікація фахівців управління податкового боргу  з представниками підприємств-боржників.

Так, сьогодні за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Миколи Загарюка та фахівців управління податкового боргу, відбулись ряд зустрічей з представниками УПП ПБГ «СІТІ БУД» сума боргу підприємства складає 1,2 млн грн , ПП УПБГ «СІТІ СТРОЙ» - борг з податкових платежів майже 0,2 млн грн., ТОВ «ІНВЕСТ АЛЬЯНС» - сума боргу понад 2,1 млн грн та МПП «КОРДО» - борг по податкових платежах склав понад 0,5 млн грн.

Під час зустрічей обговорили проблемні питання пов’язані зі сплатою податкового боргу. Платникам роз’яснили про всі заходи, які передбачені чинним законодавством задля погашення податкових боргів. Адже у разі несплати податкового боргу податківці змушені подавати позовні заяви  про стягнення заборгованості, виставляти інкасові доручення на підставі рішення керівника податкової служби  на рахунки боржників в установах банків, тощо.

Микола Загарюк підкреслив особливу значимість своєчасної сплати податків у складний воєнний час та зазначив, що податкова служба області завжди на стороні сумлінного платника податків і зацікавлена у тому, щоб бізнес ефективно працював, розвивався та сплачував податки. 

Нагадав, що кожен платник може перевірити чи є у нього податковий борг. Це  можна зробити на вебпорталі ДПС, скориставшись сервісом Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua/), скориставшись мобільним додатком «Моя податкова» або ж звернувшись у Центри обслуговування платників Головного управління ДПС у Чернівецькій області за місцем реєстрації як платника податків.