Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

«Круглий стіл» став майданчиком для обговорення заходів, які спрямовані на зменшення податкового боргу

опубліковано 19 липня 2024 о 12:05

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області питання податкового боргу на постійному контролі, тому з метою недопущення накопичення боргів та погашення існуючих триває комунікація фахівців управління податкового боргу  з представниками підприємств-боржників.

Так, сьогодні за участі заступника начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Миколи Загарюка та фахівців управління податкового боргу, відбулась чергова зустріч з представниками Придністровської дослідної станції садівництва інституту садівництва Національної Академії аграрних наук України та АТ «Кострижівський комбінат будівельних матеріалів». Борг підприємств досяг понад 1,4 млн грн.  та  2,8 млн грн відповідно.

Під час зустрічі обговорили проблемні питання пов’язані зі сплатою податкового боргу, обговорили фінансовий стан підприємства, ризики, які впливають на економічні процеси по формуванню оборотних коштів для погашення заборгованості, джерела сплати податкової заборгованості, можливості сплати податків у майбутньому. 

Зокрема  податківці роз’яснили, що при накопиченні податкового боргу існує можливість розстрочення та/або відстрочення. Для цього необхідно укласти договір з контролюючим органом та сплачувати чергові частки податкових зобов’язань згідно з графіком (за користування розстроченням/відстроченням сплачуються проценти).

Крім того, надали фахові консультації з питань, які цікавили платників. 

Також звернули увагу платників на банер «Онлайн навчання» , який розміщено на сайті ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya/ - одним із розділів якого є «Робота з погашення податкового боргу» де розміщена корисна інформація для платників податків.