Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

31 липня 2014 року останній день сплати сум податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначених у річній декларації про майновий стан і доходи за 2023 рік фізичними особами

опубліковано 16 липня 2024 о 13:50

Про це нагадує декларантам заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк. Також посадовець звертає увагу, що за несвоєчасну сплату задекларованих сум податків передбачено застосування фінансових санкцій та пені.

Загалом, буковинці уже подали 5608 декларацій про майновий стан та доходи отримані у 2023 році, серед яких 1926 декларацій на отримання податкової знижки.

Кількість декларантів цього року зросла на 841 платника, оскільки торік таких декларацій було 4767, в тому числі 1569 декларацій на отримання податкової знижки. Громадянами області самостійно задекларовано майже 2 млрд 365,2 млн грн отриманих доходів, які не оподатковувалися при виплаті. До сплати задекларовано понад 29,5 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 4,4 млн грн військового збору. Що перевищує торішній показник нарахованого податку на доходи фізичних осіб на 9,5 млн грн та на 0,2 млн грн військового збору.

Також Микола Васильович закликає тих буковинців, які з певних причин вчасно не подали декларацію про майновий стан і доходи, задекларувати свої доходи і підтримати фінансово ЗСУ та місцеві бюджети.