Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Діалог без посередників: відбулося засідання за «круглим» столом в рамках Комунікаційної податкової платформи

опубліковано 09 липня 2024 о 15:07

Сьогодні, в рамках роботи Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Чернівецькій області відбулося засідання за круглим столом.

Модератором заходу був начальник відділу з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків Дмитро Матейчук.

Предметом розгляду під час засідання - обговорення з представниками ТОВ «ЕКОМЯСО-НІК» причин блокування податкових накладних.

Під час заходу представникам бізнесу озвучили допущені помилки під час подання документів на розблокування податкових накладних, а також детально роз’яснили механізм подання документів для їх розблокування відповідно до вимог Постанови КМ України від 11.12.2019 № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної / розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Також податківці надали і практичні поради щодо правильності складання Таблиці даних платника податків на додану вартість та надання пояснень до них.

Платникам під час дискусії нагадали як отримувати консультаційну допомогу та інформацію про вимоги до реєстрації податкових накладних, зокрема за телефонами «гарячих ліній», що розміщені на сайті ДПС за посиланням: https://tax.gov.ua/others/kontakti/perelik-garyachih-liniy та звернули увагу на роботу Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Чернівецькій області cv.ikc@tax.gov.ua, за допомогою якої представники бізнес - спільноти та громадськості можуть комунікувати з податківцями. Комунікація з піднятих у зверненні питань може відбуватися у форматі онлайн, офлайн чи офіційного листування.