Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У першому півріччі цього року місцеві бюджети Буковини отримали майже 2,8 мільярди гривень податків

опубліковано 09 липня 2024 о 09:42

За підсумками першого півріччя 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 2 млрд 788,0 млн грн податкових платежів. Це на 23,2 відсотки, або 524,5 млн грн більше аніж торік – інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька. 

За словами очільниці впродовж звітного періоду динаміка надходжень, які адмініструє податкова служба, позитивна у розрізі всіх платежів до місцевого бюджету:

 надійшло податку на доходи фізичних осіб понад 1млрд 761,9 млн грн (+ 314,3 млн грн); єдиний податок - майже 493,0 млн грн (+121,6 млн грн); плата за землю 263,1 млн грн плати за землю (+33,6 млн грн).

Разом з тим, - продовжує Теодозія Юріївна - є ще додаткові ресурси надходжень податків до бюджетів громад над яким працюють податківці спільно з представниками органів місцевого самоврядування та свідомими громадянами – це і детінізація трудових відносин та доходів, протидія особам які провадять підприємницьку діяльність без державної реєстрації, впорядкування земельних відносин та всеохоплюючий облік нерухомості.

На сьогоднішній день оцінюючи ситуацію, яка склалася на ринку праці, податківці та Держпраці другий місяць поспіль проводять інформаційну кампанію з метою роз’яснення, що оплата праці в конвертах не лише незаконна, а й аморальна і розраховують на позитивні зміни.

Також вчасно надіслали власникам землі та нерухомості податкові повідомлення рішення про сплату майнових податків та продовжують інвентаризацію земельних ділянок та нерухомого майна.