Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Новоселицької ДПІ проводять роз'яснювальні тренінги для платників податків щодо застосування норм податкового законодавства

опубліковано 27 червня 2024 о 12:03

Провідні фахівці Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області проводять для відвідувачів центру обслуговування платників щоденні практичні тренінги, під час яких роз’яснюють норми застосування податкового законодавства.
Відтак, платники отримали кваліфіковані роз'яснення щодо порядку нарахування та сплати земельного податку. Податківці нагадали, земельний податок нараховується на підставі даних Державного земельного кадастру або оригіналів відповідних документів платника податків, які підтверджують право власності або користування земельною ділянкою.
Також платників поінформували, що у поточному році громадяни сплачують податок на нерухомість за об'єкти за 2023 рік. Платники податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо:  об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку;  розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку;  права на користування пільгою із сплати податку;  розміру ставки податку;  нарахованої суми податку.

Крім того, податківці розповіли про переваги використання сервісу «Електронний кабінет» або мобільного застосунку «Моя податкова». За допомогою сервісів платники податків можуть отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.
Нагадали платникам податків, у разі прийняття на роботу найманих працівників роботодавець зобов'язаний укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді, видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу та повідомити про це територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску.