Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про сплату майнових податків та проведення звірки консультували податківці Глибоцької ДПІ під час робочих зустрічей

опубліковано 27 червня 2024 о 09:58

Фахівці Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час спілкування з платниками податків поінформували відвідувачів ЦОПу про порядок сплати та проведення звірки нарахованих сум майнових податків.
Відтак, начальник Глибоцької ДПІ Оксана Брошко роз’яснила відвідувачам центру обслуговування, що громадяни можуть дізнатися про нарахування майнових податків чи наявність податкового боргу в електронному кабінеті чи в застосунку «Моя податкова» та сплатити відповідні суми до бюджету своєї громади, не очікуючи паперового податкового-повідомлення, яке надійде поштою. 
Крім того, заступник начальника Глибоцької ДПІ Ольга Зеленко під час спілкування з платниками надала практичні поради, слідуючи яким, можна запобігти виникненню податкової заборгованості. Акцентувала, серед основних причин виникнення заборгованості податківці називають: помилки у реквізитах при сплаті податків, недоплата у зв’язку зі зміною ставок/розміру деяких податків (з початку нового календарного року), технічні причини, коли платіж потрапляє на «не з’ясовані платежі», порушення термінів сплати податків, тощо. 
Провідні фахівці Центру обслуговування платників на практиці навчають бажаючих платників як самостійно провести звірку і завчасно пересвідчитися у наявності/відсутності податкової заборгованості можливо за допомогою безкоштовного електронного сервісу Державної податкової служби України «Електронний кабінет платника податків» та мобільного застосунку «Моя податкова».