Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковинські податківці закликають власників «елітних» авто заплатили до місцевих бюджетів транспортний податок

опубліковано 25 червня 2024 о 15:22

Про це нагадує заступник начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Микола Загарюк.

За його словами в 2024 році сплачувати транспортний податок  у сумі 25000 в рік зобов’язані власники легкових автомобілів, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року (375 *7100 грн = 2 662 500 грн).

На сайті Мінекономіки розміщено Перелік автомобілів, які підлягають оподаткуванню транспортним податком (їх марка, модель та рік випуску), Детальніше можна ознайомитися за посиланням: https://www.me.gov.ua/vehicles/CalculatePrice?lang=uk-UA.

Необхідно враховувати, що транспортний податок сплачується до бюджетів територіальних громад і є важливою складовою для створення належного життєвого середовища для населення громади та для підтримки та розвитку місцевої інфраструктури – наголошує Микола Загарюк.

Сумлінні власники транспортних засобів класу «люкс» за 5 місяців цього року заплатили 1,3 млн грн транспортного податку. З усієї суми надходжень: 0,4 млн грн податку сплатили юридичні особи та 0,9 млн грн надійшло від фізичних осіб.