Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кельменецька ДПІ: платники отримали фахові роз'яснення щодо практичного застосування норм податкового законодавства

опубліковано 21 червня 2024 о 10:42

Начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та провідні фахівці провели у червні декілька зустрічей та практичних тренінгів, під час яких роз'яснили нюанси оподаткування майнових податків. Зокрема, надали фахові роз'яснення про порядок нарахування податку на нерухоме майно, земельного податку та мінімального податкового зобов'язання.
Крім того нагадали, здійснювати систематичну господарську діяльність з продажу товарів чи наданні послуг  фізичні особи можуть тільки за умови державної реєстрації.
Також поінформували платників податків, у разі прийняття на роботу найманих працівників роботодавець зобов'язаний укласти з найманим працівником трудову угоду (контракт, договір) у письмовому вигляді, видати наказ чи розпорядження про прийняття працівника на роботу та повідомити про це територіальний орган Державної податкової служби за місцем обліку платника єдиного внеску.
При виплаті місячної заробітної плати роботодавець зобов’язаний з нарахованої зарплати утримати та перерахувати до бюджету: 18 відсотків податку на доходи фізичних осіб, 1,5 відсотка військового збору, а також сплатити 22 відсотка єдиного соціального внеску. Та нагадали, що згідно законодавства з 1 квітня 2024 року розмір мінімальної заробітної плати становить 8000 грн.
Фахівці розповіли відвідувачам ЦОПу Кельменецької ДПІ про можливості електронних сервісів ДПС, зокрема Електронного кабінету та мобільного застосунку «Моя податкова», які є доволі зручними та легкими в користуванні.