Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податку на нерухоме майно поповнили місцеві бюджети Буковини на  95,5 млн грн 

опубліковано 19 червня 2024 о 10:50

У січні - травні 2024 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Буковини 95,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 31,3 млн грн більше, ніж у минулому році.  Про це інформують у Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області. 

Відтак, внесок юридичних осіб до місцевих бюджетів склав 52,4 млн грн. Громадяни перерахували до місцевої казни понад 43,1 млн грн. 

У податковій службі акцентують, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

До відома! Громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, можуть дізнатись суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби за місцем своєї реєстрації, за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/ або електронним сервісом ДПС «Калькулятор обчислення суми податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб»: https://tax.gov.ua/calculator/realty .