Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Державний бюджет за п’ять місяців 2024 року від буковинських платників отримав понад 594,0 млн грн податку на додану вартість

опубліковано 12 червня 2024 о 09:42

Таку суму податку на додану вартість сплачено бізнесом області впродовж п’яти місяців 2024 року. При цьому темп росту сплати податку в порівнянні з аналогічним періодом минулого року склав 178,4 відсотки, що в абсолютній величині більше на 261,0 млн грн – інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

За її словами податок на додану вартість сумарно складає понад 35,1 відсоток від загальних надходжень до державного бюджету. 

Також керівниця податкової служби області звертає увагу - 86 зареєстрованих в регіоні представників бізнесу за цей період отримали бюджетне відшкодування податку на додану вартість на розрахункові рахунки в сумі понад 255,8 млн грн, що на 6,6 відсотків, або 15,9 млн грн  більше ніж за п’ять місяців 2023 року.

Разом з тим необхідно визнати, що податковий контроль за відшкодуванням податку на додану захистив державну скарбницю від махінаторів на значну суму. За 5 місяців 2024 року податківцями упереджено неправомірно заявлену до відшкодування з бюджету суму податку на додану вартість на 10,5 млн грн, а також зменшено від’ємне значення об’єкту оподаткування на 3,4 млн грн – підсумовує Теодозія Чернецька.