Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: платники під час проведення робочих зустрічей отримують від податківців  фахові консультації щодо застосування податкового законодавства

опубліковано 05 червня 2024 о 09:33

Начальник Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Валентина Євка та провідні фахівці під час проведення робочих зустрічей надають платникам практичні консультації.
Зокрема, начальник Заставнівської ДПІ Валентина Євка розяснила, у разі якщо громадянин після отримання податкового повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість чи земельного податку виявить розбіжності між даними, які зазначені в такому повідомленні – рішенні і документами на власність майна, такий громадянин може звернутися до податкової інспекції та провести звірку. Якщо за результатами звірки будуть виявлені помилки в повідомленні – рішенні, податковий орган сформує нове рішення.  
Також акцентувала, що сплатити нараховані суми податку потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення - рішення. 
Також фахівці поінформували відвідувачів ЦОПу щодо отримання  Витягу про стан розрахунків з бюджетами та цільовими фондами, який з 01.05.2024 року став доступним в Електронному кабінеті платника.

Окремо акцентували, за підсумками подання податкової декларації про майновий стан і доходи,  суми податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначені в декларації, необхідно сплатити до 1 серпня цього року, а право на податкову знижку можна реалізувати до 31 грудня 2024 року.

Нагадали про необхідність здійснення розрахункових операцій з застосуванням РРО/ПРРО та, відповідно, видачею фіскальних чеків покупцям та щодо погашення податкового боргу по майнових податках та МПЗ.

Платникам вкотре нагадали про переваги спілкування з податковими органами в електронному форматі, зокрема за допомогою сервісу ДПС «Електронний кабінет», мобільного застосунку «Моя податкова». Адже через сервіси можна отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом, переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків та іншу податкову інформацію.