Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У податковій службі Буковини провели День відкритих дверей для студентів Чернівецького національного університету

опубліковано 03 червня 2024 о 13:50

Сьогодні в податковій службі області в рамках проведення Дня відкритих дверей, ініційованого в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозією Чернецькою, відбулася зустріч із студентами Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича (5 курс «Облік і оподаткування»).

Найперше для майбутніх професіоналів фінансово-економічної сфери організовано екскурсію в Центр обслуговування платників ДПІ у м. Чернівці, під час якої начальник управління електронних сервісів Віктор Гетьман поінформував молодь про принцип роботи, сучасні нововведення та електронні сервіси.

Студенти ознайомилися з порядком приймання податкової звітності, надання адміністративних послуг та отримання консультацій платникам податків. Крім цього, студенти протестували роботу електронної черги.

Далі зустріч продовжено в залі засідань - студентську молодь привітав заступник начальника податкової служби області Микола Загарюк. Посадовець у своєму виступі підкреслив важливість добровільної сплати податків, подискутував з учасниками про застосування штучного інтелекту в адмініструванні податків та податковий компроміс.

Також Микола Загарюк розповів, що податкова служба потребує молодих амбітних випускникі, звернув увагу на основні вимоги до претендентів та переваги працевлаштування на державну службу. 

До дискусії з учасниками заходу також долучився Володимир Петкович - начальник управління оподаткування фізичних осіб. Його виступ стосувався практичного застосування норм ПКУ при сплаті майнових податків, зокрема МПЗ.

 Володимир Петкович зробив акцент на плюсах використання електронних сервісів податкової та мобільних застосунків, зокрема Електронного кабінету  та мобільного застосунку «Моя податкова», оскільки це спрощує отримання адміністративних послуг та містить достатньо необхідної інформації – про доходи, онлайн - навчання, наявність податкового боргу та інше. 

Ще зупинився на своєму баченні використання штучного інтелекту в роботі фахівців податкової служби – переваги та недоліки.

Наприкінці заходу студенти «приміряли» крісло керівника податкової служби Буковини та сфотографувались.

Ідея взяти участь у Дні відкритих дверей у податковій службі належить доктору економічних наук, професору кафедри обліку і оподаткування Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Михайлу Проданчуку.