Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Хотинська ДПІ: податківці наголошують на погашенні податкового боргу платниками податків та вчасній сплаті майнових податків 

опубліковано 29 травня 2024 о 11:38

Начальник Хотинської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Заньковська під час проведення робочих зустрічей акцентувала увагу платників податків на своєчасній та в повному обсязі сплаті податків і зборів до бюджетів. 

Розповіла, що податкова вимога не надсилається, а заходи, спрямовані на погашення податкового боргу, не застосовуються, якщо загальна сума податкового боргу платника податків не перевищує ста вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто до 3060 гривень. 

Тобто, платники, які мають борг менший, ніж 3060 гривень, та не отримали податкової вимоги, можуть навіть і не знати про його наявність та накопичувати борг за рахунок штрафних санкцій, які застосовуються за несвоєчасну сплату податків.

Якщо платник не погасить податкові  зобов’язання, навіть незначні суми боргу  з часом можуть значно збільшитись у розмірі. 

Відтак, рекомендувала платникам податків самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.

Також посадовиця поінформувала платників, що податок на нерухомість, плату за землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Сплатити нараховані суми потрібно протягом 60 календарних днів з дня отримання такого повідомлення – рішення.

Зауважила, що громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, адже з ним можна ознайомитись в «Електронному кабінеті платника» або у мобільному застосунку «Моя податкова».