Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці надають відвідувачам ЦОПу адміністративні послуги та консультації

опубліковано 28 травня 2024 о 10:45

Відвідувачі центру обслуговування платників Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області отримують кваліфіковані роз'яснення від провідних фахівців щодо застосування норм податкового законодавства.
Відтак, податківці відповіли на питання щодо сплати мешканцями громади податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та мінімального податкового зобов’язання, адже саме ці платежі є вагомими джерелами наповнення бюджету місцевої громади. 
Роз'яснили платникам, що у разі незгоди громадян з сумами до сплати вони мають право провести звірку нарахування майнових податків. 
Також розповіли про електронні сервіси ДПС, зокрема про «Електронний кабінет» та мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою цих сервісів громадяни можуть отримати інформацію про об’єкти оподаткування, зареєструвати програмний РРО, отримати відомості про суми отриманих доходів, а також подати декларацію про майновий стан і доходи та переглянути стан розрахунків з бюджетом.
Наголосили на необхідності дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету.