Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Новодністровської ДПІ розповіли платникам про звірку майнових податків з використанням електронних сервісів ДПС

опубліковано 27 травня 2024 о 10:24

Фахівці Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області провели робочі зустрічі з місцевими платниками та поінформували їх про функціонування  електронних сервісів “Електронного кабінету платника податків” та мобільного застосунку “Моя податкова”. Нагадали, що сервіси доступні громадянам та можуть бути завантажені на телефоні як на платформі Android так і iOS.  

Зокрема начальник Новодністровської ДПІ Алла Заришняк розповіла, що “Моя податкова” - простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами. 

Також роз’яснила, що податок на нерухомість, землю та мінімальне податкове зобов’язання фізичним особам нараховує податкова служба та до 1 липня направляє їм податкові повідомлення – рішення. Проте, тепер громадянам не потрібно чекати на паперовий варіант повідомлення, можна ознайомитись з ним в електронному кабінеті платника або у мобільному застосунку «Моя податкова».

Крім того, всім платникам, які відвідують інспекцію, податківці нагадують про своєчасну та в повному обсязі сплату податків і зборів до бюджетів. Окремо наголошують щодо погашення податкового боргу в розмірі 3060 грн., оскільки податкова вимога не надсилається. Відтак, радять платникам податків самостійно слідкувати за своєчасністю сплати відповідних платежів до бюджетів та не накопичувати податкові борги.