Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кельменецької ДПІ розповіли платникам як провести звірку з майнових податків у ЦОПі та через електронні сервіси

опубліковано 22 травня 2024 о 09:30

Під час робочих зустрічей з платниками податків фахівці Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають платникам консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства. 

Так, під час робочої зустрічі начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца розповіла платникам про порядок проведення звірки нарахованих сум податку на нерухоме майно. Посадовиця зазначила, для проведення звірки даних, зазначених в податковому повідомленні-рішенні, платнику необхідно надати оригінали або належним чином засвідчені копії документів на право власності, або документів, які підтверджують право на користування пільгою. 

Роз’яснила, що у разі зміни розміру ставки плати за землю контролюючий орган, до якого звернувся платник плати за землю, проводить перерахунок суми податку і надсилає чи вручає йому нове податкове повідомлення-рішення разом з детальним розрахунком суми податку. Відтак, попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим.  

Також спілкуючись з відвідувачами ЦОП провідні фахівці звернули увагу на дотримання 60 – денного терміну сплати податку на нерухомість. 

Та нагадали, що дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, переглянути податкові повідомлення-рішення, сплатити податки до бюджету можна за допомогою електронних сервісів від ДПС – Електронного кабінету платника та мобільного застосунку «Моя податкова».