Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно: до місцевих бюджетів Буковини надійшло майже  81,5 млн грн

опубліковано 22 травня 2024 о 10:15

З початку 2024 року власники нерухомості сплатили до місцевих бюджетів Буковини 81,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Це на 27,8 млн грн більше, ніж у січні – квітні минулого року.  Про це інформує в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька. 

У загальній сумі податку за нерухомість внесок юридичних осіб склав 48,2 млн грн. У цей же час громадяни перерахували до місцевої казни понад 33,3 млн грн. Позитивна динаміка щодо сплати податку спостерігається і у юридичних осіб, і у громадян – це +7,4 млн грн та +20,3 млн грн відповідно – деталізує посадовиця.

Та акцентує, надходження від податку на нерухоме майно у повній сумі спрямовуються до місцевих бюджетів, тож є одним з важливих бюджетоформуючих платежів громад.

Крім того, у податковій службі області наголошують, громадяни-власники об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, можуть дізнатись суму нарахованих платежів безпосередньо в ЦОПі податкової служби за місцем своєї реєстрації або за допомогою «Електронного кабінету платника» в меню «Стан розрахунків з бюджетом» розділ «Допомога» https://cabinet.tax.gov.ua/.