Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 358,4 млн грн єдиного податку сплатили до місцевих бюджетів буковинські платники

опубліковано 14 травня 2024 о 11:47

За чотири місяці 2024 року суб’єкти господарювання, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів Буковини понад 358,4 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження зросли на 103,5 млн грн. Про це повідомила в.о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За чотири місяці вони сплатили 294,4 млн грн єдиного податку, що на 96 млн грн більше, ніж за відповідний період 2023 року.  Юридичні особи – «спрощенці» третьої групи перерахували до місцевих бюджетів 42 млн грн єдиного податку, а це на 6,2 млн грн більше ніж у минулому році. Ще 22 млн грн перерахували місцевих бюджетів сільськогосподарські товаровиробники, що на 1,4 млн грн більше ніж торік – деталізує Теодозія Юріївна.

Та нагадує, що єдиний податок є другим за розміром платежем, що формує доходи місцевих громад і поступається за обсягами лише податку на доходи фізичних осіб.