Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Глибоцька ДПІ: податківці роз’яснюють порядок сплати майнових податків та отримання податкової знижки

опубліковано 29 квітня 2024 о 13:44

Під час робочих зустрічей з платниками податків фахівці Глибоцької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають платникам консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.
Заступник начальника Глибоцької ДПІ Ольга Зеленко роз'яснила платникам, хто з платників та за яких умов можуть скористатись правом на податкову знижку. За її словами, право на податкову знижку мають, лише ті  платники, які отримували доходи у вигляді заробітної плати. Та деталізувала, податкова знижка надається, якщо були витрати на навчання, оплату допоміжних репродуктивних технологій, відсотки за іпотечним кредитом, отримання доступного житла, пенсійні внески на недержавне пенсійне забезпечення, внески на благодійність тощо. 

Посадовиця зауважила, що податкову декларацію платник може подати скориставшись «Електронним кабінетом», який передбачає часткове автоматичне заповнення декларації або через мобільний застосунок «Моя податкова», чи надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або подати в центрах обслуговування платників за місцем своєї реєстрації.

Також працівники центру обслуговування Глибоцької ДПІ надали практичні роз'яснення щодо порядку сплати земельного податку, податку на нерухомість, порядку проведення звірки з даних платежів, а також хто з платників має право на пільги при сплаті майнових податків.

Податківці наголосили, в електронних сервісах від ДПС можна провести звірку щодо платежів до бюджету, дізнатись про наявність чи відсутність податкового боргу, переглянути податкові повідомлення-рішення, сплатити податки до бюджету, подати декларацію чи отримати інформацій про власні нараховані та виплачені доходи.