Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Вижницька ДПІ:  під час навчальних тренінгів платники удосконалювали навички користування електронними сервісами ДПС

опубліковано 25 квітня 2024 о 11:54

Фахівці Вижницької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області під час проведення навчальних тренінгів інформують платників про основні аспекти та новації податкового законодавства, а також ознайомлюють з функціонуванням електронних сервісів ДПС.    

Відтак начальник Вижницької ДПІ Дмитро Холіван під час спілкування з платниками зробив акцент на збільшенні з 1 квітня розміру мінімальної заробітної плати до 8000 гривень, від якої залежить сума мінімального страхового внеску, яку ФОП сплачує за себе чи за найманого працівника, і відповідно з квітня вона становить 1760 гривень.

Та зауважив, що з реквізитами рахунків для сплати податків, зборів, єдиного внеску та інших платежів до бюджету можна ознайомитися на офіційному вебпорталі ДПС за посиланням: https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv.

Окремо податківці роз'яснили, скориставшись онлайн-сервісами ДПС: «Електронний кабінет платника» чи мобільний застосунок «Моя податкова», платники можуть дистанційно переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію.

Крім того, нагадали що платники, як громадяни мають обов’язок  декларування до 1 травня минулорічних доходів, з яких не сплачені податки, а також мають право скористатись податковою знижкою до 31 грудня.  Також акцентували увагу і на обов’язку сплати майнових податків та мінімального податкового зобов’язання.