Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як провести звірку з майнових податків розповіли платникам податків фахівці Сокирянської ДПІ

опубліковано 24 квітня 2024 о 10:53

Під час проведення тренінгів та робочих зустрічей працівники Центру обслуговування платників Сокирянської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають представникам бізнесу та громадянам практичні консультації. Зокрема, щодо проведення звірки з майнових податків та порядок сплати земельного податку та податку на нерухоме майно. 

Як зазначила начальник Сокирянської ДПІ Анжела Гайдей, у разі якщо громадянин після отримання податкового повідомлення-рішення на сплату податку на нерухомість чи земельного податку виявить розбіжності між даними, які зазначені в такому повідомленні – рішенні і документами на власність майна, такий громадянин може звернутися до податкової інспекції та провести звірку. Якщо за результатами звірки будуть виявлені помилки в повідомленні – рішенні, податковий орган сформує нове рішення. 

Також посадовиця наголосила, що сплатити нараховані суми податку потрібно протягом 60 днів з дня отримання повідомлення - рішення. При цьому звернула увагу на дотриманні вимог Порядку заповнення платіжних інструкцій. 

Крім цього, податківці порекомендували платникам користуватися сервісом «Електронний кабінет податків»  та мобільним застосунком «Моя податкова», оскільки за допомогою даних сервісів легко і доступно можна отримати необхідну податкову інформацію.