Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про електронні сервіси та сплату майнових податків консультували податківці Заставнівської ДПІ під час робочих зустрічей

опубліковано 17 квітня 2024 о 13:13

Фахівці Заставнівської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області надають платникам консультації та практичну допомогу з питань застосування податкового законодавства.
Відтак, відвідувачам центру обслуговування податківці надали консультації щодо сплати майнових податків – податку на майно, відмінне від земельної ділянки та земельного податку. Розповіли, що громадяни можуть дізнатися про нарахування майнових податків чи наявність податкового боргу в електронному кабінеті чи в застосунку «Моя податкова» та сплатити відповідні суми до бюджету своєї громади, не очікуючи паперового податкового-повідомлення, яке надійде поштою. 
Також поінформували про функціонування електронних сервісів від ДПС, таких як «Електронний кабінет платника» або «Моя податкова». Зокрема за їх допомогою, можна не лише подати декларацію чи іншу звітність, а також в режимі реального часу можна отримати інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу, зробити звірку щодо платежів до бюджету, сплатити податки до бюджету, отримати відомості про виплачені доходи  або інформувати органи ДПС про зміну даних за формою 5ДР (в тому числі реєстрацію зміни місця проживання).
Акцентували, що мобільний застосунок «Моя податкова» можна завантажити на телефонні ґаджети, як на платформі Android, так й iOS.
Крім того, фахівці Заставнівської ДПІ відповіли на запитання щодо декларування доходів громадян: хто та у яких випадках зобов'язаний подати декларацію, а хто звільнений від подання декларації.