Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кельменецької ДПІ надають практичну допомогу платникам у поданні звітності в електронному вигляді

опубліковано 15 квітня 2024 о 12:06

З початку квітня начальник Кельменецької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Тетяна Якобуца та провідні фахівці провели ряд зустрічей та тренінгів, під час яких роз'яснювали різні аспекти оподаткування, сплату майнових податків та порядок застосування електронних сервісів ДПС.
Під час тренінгів, платники податків ознайомились з безкоштовними електронними сервісами ДПС України. Особливу увагу податківці приділили Електронному кабінету. Наголосили, що цей сервіс дозволяє авторизованим платникам дистанційно переглянути податкові повідомлення – рішення на сплату майнових податків, зареєструвати програмний РРО, подати та переглянути подану звітність, отримати інформацію про стан розрахунків з бюджетом та іншу податкову інформацію. 
Також надали платникам податків практичні рекомендації у заповнення та поданні податкової звітності через «Е-кабінет».   
Під час спілкування з платниками начальник Кельменецької ДПІ Тетяна Якобуца акцентувала, що виконати свій податковий обов’язок щодо подання декларації з метою декларування доходів чи повернення частини коштів з понесених витрат на навчання, а також переглянути податкові повідомлення-рішення з майнових податків чи МПЗ громадяни можуть не відвідуючи податкову, а скориставшись онлайн-сервісами ДПС, таких як Електронний кабінет платника чи мобільним застосунком «Моя податкова».  
Однак за потреби платники можуть звертатись до центру обслуговування Кельменецької ДПІ, де можуть отримати додаткову консультаційно-роз’яснювальну інформацію.