Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новоселицька ДПІ: податківці обговорили з представниками територіальних громад потенціал наповнення місцевих бюджетів

опубліковано 09 квітня 2024 о 14:16

Вчора начальник Новоселицької ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Анжела Паскар зустрічалася з представниками трьох територіальних громад: із старостою Маршинецької сільської ради Нікітовичем Георгієм; старостою Динівецької сільської ради Штефлюком Раду та з головою Новоселицької міської ради Нікорич Марією.

Під час заходу учасники детально проаналізували сплату податків до місцевих бюджетів у першому кварталі 2024 року, обговорили ризики та проблеми в забезпеченні кожної з громад податковими надходженнями на наступні періоди.

Анжела Паскар звернула увагу, що ефективне проведення  інвентаризації у всіх громадах земельних ресурсів та нерухомості дозволить залучити до сплати майнових податків – плати за землю, податку на нерухомість та МПЗ оптимальну кількість платників.

Також учасники були одностайні в тому, що необхідно продовжити спільну практику ідентифікації тих хто не сплачує податки та вжиття заходів до залучення їх до оподаткування. 

Виступаючі підкреслювали, динаміка надходження місцевих податків і платежів, порівнюючи із попереднім роком, має позитивний результат, але разом з тим, у кожній з громад обліковуються значні суми податкових боргів і це теж наявні резерви які потребують мобілізації.

Під час дискусії не залишили поза увагою і обговорення питань щодо детінізації заробітної плати та найманих працівників, своєчасного оподаткування орендної плати за земельні паї, а також декларування доходів за 2023 рік.