Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буковина: до місцевих бюджетів у першому кварталі 2024 року надійшло понад 257,6 млн грн єдиного податку

опубліковано 05 квітня 2024 о 10:44

У Головному управлінні ДПС у Чернівецькій області повідомляють, у першому кварталі цього року представники малого та середнього бізнесу Буковини, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, спрямували до місцевих скарбниць понад 257,6 млн грн єдиного податку. Порівняно з аналогічним періодом минулого року надходження цього платежу зросли на 72,2 млн гривень. 

Значна частка сплаченого податку – внесок приватних підприємців. За три місяці вони сплатили 213,1 млн грн єдиного податку. Юридичні особи третьої та четвертої груп перерахували за цей період 32,5 млн грн єдиного податку.

У податковому відомстві нагадують, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць. Зі свого боку територіальні громади можуть його використовувати для розвитку своєї інфраструктури. 

Відтак, щиро дякуємо сумлінним суб’єктам господарювання – спрощенцям, які продовжують здійснювати діяльність, сплачувати податкові платежі та підтримувати місцеві громади – наголошують у податковій службі.