Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Фахівці Кіцманської ДПІ провели засідання за «круглим столом» з аграріями щодо дотримання податкового законодавства

опубліковано 01 квітня 2024 о 10:53

Начальник Кіцманської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Наталія Марусяк провела зустріч за «круглим столом» з аграріями щодо дотримання податкового законодавства, зокрема повноти надходжень мінімального податкового зобов’язання до бюджету громади.
Також у діалозі взяли участь начальник Кіцманського відділу податків і зборів з фізичних осіб Василь Федорюк, заступника начальника відділу адміністрування податків і зборів з фізичних осіб та єдиного внеску Сергій Кішкан та представники органів місцевого самоврядування.
Під час спілкування податківці нагадали, власники та орендарі земельних ділянок сільськогосподарського призначення мають сплатити мінімальне податкове зобов’язання як за 2023 рік так і за 2024 рік. МПЗ за землю сплачують фізичні та юридичні особи, а також ФОПи, які виробляють та реалізують власну сільськогосподарську продукцію. Якщо за рік сплачені особою податки перевищують суму МПЗ, платити непотрібно. У разі, якщо загальна сума податків не покриває МПЗ, різницю треба доплатити. Щодо земельних ділянок, переданих в оренду чи користування, за них МПЗ сплачує орендар, а не власник.

Наталія Марусяк акцентувала, для громад дуже важлива сплата податкового мінімального зобов'язання, адже кошти, які сплачені в межах МПЗ за користування землею сільськогосподарського призначення, надходять до місцевих бюджетів за місцем розташування ділянки. 
Крім того, обговорили використання офіційних трудових відносин та оформлення трудового договору з найманими працівниками. Також нагадали присутнім про сплату майнових податків і зборів та погашення податкового боргу.
Під час зустрічі, відбувся обмін думками та обговорення актуальних для присутніх питань.