Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Новодністровській ДПІ відбувся інформаційний діалог податківців та платників податків

опубліковано 28 березня 2024 о 10:12

Начальник Новодністровської ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області Алла Заришняк спілкуючись з платниками податків акцентувала про важливість своєчасної та в повному обсязі сплати майнових податків задля наповнення місцевої скарбниці. Зокрема, платникам надано фахові відповіді на запитання щодо особливості нарахування та сплати мінімального податкового зобов’язання, земельного податку та податку на нерухоме майно. 
В ході зустрічі платникам також надано консультації щодо використання електронних сервісів ДПС, застосування РРО/ПРРО суб’єктами господарювання, які здійснюють розрахунки за готівку.

Крім того, фахівці Новодністровської ДПІ роз'яснили, що громадяни зобов'язані подавати органам ДПС відомості про зміну особистих даних, які вносяться до Облікової картки (зміна прізвища, ім’я, по батькові, нумерації будинків, перейменування вулиць) протягом місяця з дня виникнення таких змін за ф. №  5ДР.
Податківці акцентували, у разі якщо фізична особа не оновлює свої особисті дані, то у подальшому  такий платник може зіштовхнутися з неузгодженістю при поданні звітності  до податкових органів. Крім того, такий  платник податків позбавляє себе можливості вчасно отримувати кореспонденцію  від податкових органів, зокрема  податкові повідомлення-рішення про сплату податків, нагадування щодо  обов’язкових податків, несплата чи несвоєчасна сплата яких призведе до нарахування штрафних санкцій та пені. 

Такі відомості можна подати особисто до контролюючого органу або в електронному вигляді, не відвідуючи орган ДПС, а скориставшись електронним сервісом ІТС «Електронний кабінет» або застосунком «Моя податкова».