Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заставнівська ДПІ: податківці роз’яснюють платникам основні зміни та актуальні норми податкового законодавства

опубліковано 27 березня 2024 о 11:36

Чергова зустріч з платниками податків відбулася у Заставнівській ДПІ Головного управління ДПС у Чернівецькій області. Насамперед, провідні фахівці нагадали платникам про зміни розміру єдиного податку у 2024 році та про зміни обсягів доходів, які передбачені для різних груп спрощеної системи оподаткування в цьому році. Також наголосили на необхідності сплати роботодавцями єдиного внеску за найманих працівників. 

Також податківці нагадали про деклараційну кампанію - 2024 та перелічили види доходів, які підлягають обов’язковому декларуванню та види витрат за якими можна отримати податкову знижку. 

Нагадали платникам про те, що у разі здійснення розрахунків готівкою чи  платіжною карткою застосування реєстраторів розрахункових операцій або програмних РРО є обов’язковим.

Крім того, акцентували  на дотриманні платіжної податкової дисципліни та перевагах використання електронних сервісів ДПС України, зокрема «Е-кабінету» та мобільного застосунку «Моя податкова». Адже за допомогою е-сервісів громадяни можуть переглянути розрахунки з бюджетом, подати декларацію про майновий стан і доходи, отримати довідку про доходи та переглянути повідомлення-рішення про сплату майнових податків.